Luminen talvi saarella!

Sukset ja ahkiot liikkuvat vauhdikkaasti, metsätöille on tarjolla hienot kelit. Lumijäljistä voi päätellä hangella kulkijan sekä sen, onko olento lepäillyt, syönyt, paennut, saalistanut vai taittanut matkaa. Viime vuonna vartetut hedelmäpuiden taimet tuli onneksi suurimmaksi osaksi suojattua, suojaamatta jääneitä on armottomasti herkuteltu.

Nämä omena- ja kirsikkapuut eivät enää edes maistelusta hätkähdä, ovat nähneet lukuisat talvet ja pikku kulkijat.

Kyläkurssitoiminnalle uusia mahdollisuuksia tuovat Livonsaaren yhteisökylältä vuokratut 0,7 ha maata ja Alitalo-rakennus. Nyt talviaikaan on keskitytty huonoon kuntoon päässeen rakennuksen ylläpito- ja huoltotöihin, sekä säännölliseen työskentelyyn sopivien kädentaitotilojen suunnitteluun ja rakentamiseen (mm. pyöräpaja, bändikämppä, elektroniikka/sähköverstas, tekstiilityötilat manuaalisilla ja sähkökoneilla varustettuna).

Kevään koittaessa Kyläkurssien tukikohtaan rakennetaan omena- ja päärynätarhaa, yhteisöllistä puutarha-aluetta sekä kurssitoimintaa palvelevia ulkorakennuksia. Pieni humalatarha perustettiin jo viime vuonna! Rakennustalkoot ovat hauskoja tilaisuuksia oppia uusia taitoja yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *