Mitä tapahtuu 2020?

Noudatamme epidemiarajoituksia, joten Kyläkursseja ei edellisten kesien tapaan järjestetä. Yhdistyksen aktiivit kuitenkin työskentelevät talkoovoimin kyläkurssipaikan rakennus- ja viljelyprojektien parissa. Jaamme kuulumisia projekteista keväästä syksyyn kuvin ja sanoin.

Kriisitilat paljastavat heikkoja kohtiamme niin pienessä kuin suuressakin mittakaavassa, ja näyttävät meille mikä on todella tärkeää. Pandemiakriisi on vain yksi esimerkki yllättävästä uhasta, joka voi vaikeuttaa tai jopa estää perustarpeidemme toteutumisen. Raskaaseen tuontikemikaalien ja fossiilipolttoaineiden käyttöön perustuva nykyaikainen ruoantuotanto sekä monin tavoin hauraat ja haavoittuvat elintarvikkeiden tuotanto-, kuljetus- ja jakeluketjut eivät kykene turvaamaan perustarpeitamme.

Tuki- ja verojärjestelmät eivät tällä hetkellä tue kestävyyttä, joten meidän on viivyttelemättä otettava vastuu itsestämme ja elinympäristöstämme.

Puutarhaviljelyä!

Harjoitamme yhteisöllistä puutarhaviljelyä ja teemme yhteistyötä paikallisten tahojen kanssa. Yhdistys on lähivuosien kuluessa kehittämässä laajempaa puutarhaviljelyaiheista kurssikokonaisuutta -lue blogikirjoitus, miksi on tärkeää avata nämä taidot jakoon mahdollisimman pian ja toimivasti:

Yhteistyö Siementarhan kanssa jatkuu. Siementuotannon vaiheita ja monipuolisten viljelykasvien hoitoa opiskellaan siementarhuri Tuukka Häkkisen kanssa.

Huhtikuussa opittiin juuresten siementuotannosta:

http://kylakurssit.fi/?p=523

Livonsaaren Osuuspuutarha on uudessa tilanteessa sekä puutarhurin että kansainvälisten vapaaehtoisten puuttuessa tänä kautena. Saariston Savotan jäsenet osallistuvat Osuuspuutarhan viljelyyn, joka tapahtuu tänä vuonna viljelijäkollektiivin voimin. Pellolla ja kasvihuoneessa päästään seuraamaan luomuvihannesten ja -yrttien kasvukautta kylvöstä sadonkorjuuseen.

Hedelmätarha!

Omena- ja päärynäpuut Saariston Savotan omaan hedelmätarhaan on vartettu ja ruukutettu. Kesän ajan taimia hoidetaan ruukuissa ja rakennetaan tarha-aluetta.

Lue tarkemmin hedelmätarhaprojektin etenemisestä blogista!