Mitä tapahtuu 2021? Kurssitoiminta saa tukikohdan!

Yhdistys on vuokrannut pitkäaikaiseksi tukikohdakseen 0,7 ha maata sekä Alitalo-nimisen rakennuksen Livonsaaren yhteisökylältä. Näihin olosuhteisiin rakentuvat kurssitoiminnankin tarvitsemat tilat.

Alitalo on yhteisökylän entinen, nyt heikkokuntoinen päärakennus. Rakennuksessa tehdään nyt huolto- ja ylläpitotöitä, sekä rakennetaan monipuolisia harrastus- ja vapaa-ajan tiloja. Saman katon alla toimii mm. pieni taitokirjasto ja tekstiilikäsityötilat sähkö- ja polkukäyttöisillä ompelukoneilla sekä saumurilla varustettuna.

Alitalo tullaan korjaamaan pitkän vuokrasopimuksen kuluessa erilaisten projektien, hankkeiden ja talkootöiden muodossa. Taloa kunnostetaan pienin askelin resurssien puitteissa ja siten, että osa rakennuksesta säilytetään käytössä remonttien aikanakin.

Epidemiarajoitusten vuoksi olemme nyt keskittyneet pienimuotoiseen ja omatoimiseen toimintaan. Työpajat ja harrasteryhmät toimivat viikottain.

Toivomme, että Alitalosta kehkeytyy Livonsaaren oma Aliopisto: omavaraistaitojen ja kestävän elämän keskus, ruohonjuuritasolla operoiva ihmisten ja taitojen yhdistäjä. Tähän pääsemiseksi tarvitsemme mukaan lisää innokkaita ja ahkeria tekijöitä, jotka haluavat toimia elämän puolesta ja tehdä yhteisestä maailmastamme kestävän.