ROADKILL – PIENPETOJEN HYÖDYNNYS 10.-12.8.2018

Hanna Nore, perinnenahkuri
Toni Beckman, muinaistekniikka artesaani, raatokokki
 
Yliajettujen eläinten lihan, nahan ja rasvan hyödyntäminen kotitaloudessa.
 

 
Kurssin ohjelma:
 
Perjantai:
 
Kaikille avoin ja maksuton yleisöluento, toimii myös aloitus tietopakettina kurssilaisille (toivomme osallistumista)
 
-Miksi eläimiä hakeutuu tiestöille?
 
-Loukkaantuneen eläimen hoitoon saattaminen, kiinniottamisen riskit, lopetus sekä viranomais apu
 
-Auton alle jääneet eläimet hyödynnettävänä resurssina
 
-Lainsäädäntö
 
-Kunnon arviointi, käyttöpotentiaali, liha & turkis
 
-Elintarvikehygienia, loiset ja patogeenit
 
 
Lauantain ja sunnuntain kurssisisältö:
 
-Loukkaantuneena tavatun eläimen lopetus
 
-Kuolleena tavatun eläimen kunnon arviointi
 
-Ihmis- ja kotieläinravinto käyttöön liittyvät riskit, elintarvikehygienia
 
-Nylkeminen, käyttökelpoisten ruhon osien valinta
 
-Ravinnoksi valmistus
 
-Turkiksen kaavinta ja raakaparkitus
 
-Pukinenahan valmistus ja parkitus
 
-Kenkärasvan valmistus
 
-Luiden ja kallojen puhdistus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *