Nyt on hyvä omenavuosi – Haluatko oppia mehun ja siiderinvalmistuksen salat?

Omenoita tuntuu olevan tänä vuonna paljon ja ensimmäiset kesälajikkeet ovat jo kypsiä Etelä-Suomessa. Pihlajanmarjakoit ovat vioittaneet  suurta osaa sadosta, se heikentää talviomenan säilyvyyttä. Mitä sinä teet omenasadollasi?

Kyläkurssien ”Omenamehun ja siiderin valmistus kotioloissa” kurssi koittaa kahden kuukauden kuluttua. Kurssilla opit millaisista omenoista saat parhaat mehut ja mikä on aidon omenasiiderin määritelmä.

Kurssillamme opit omenankasvatuksen perusteet, kasvupaikan valinnan, istutuksen ja hoidon. Hihat kääritään kuitenkin nopeasti ja ruvetaan puristamaan omppumehua, joka on siiderin esiaste.

Kotitekoista siideriä maistatettavana

Kurssin vetäjä Juha Ujula kertoi, että parhaat siideriomenalajikkeet ovat kitkerän tanniinisia eivät makeanhappoisia pöytäomenoita, tiesitkö sen?

Tule kurssillemme ja opi kasvattamaan oma siiderisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *